fbpx
H ηλεκτρονική εφημερίδα του Έβρου

Συνταγή για Μπάμπω!

0

Το φαγητό αυτό γινόταν περισσότερο τα Χριστούγεννα. Κάθε οικογένεια φρόντιζε να σφάξει ένα γουρούνι για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Με τα εντόσθια λοιπόν, έφτιαχναν αυτό το φαγητό, που στην γεύση του είναι πραγματικά εξαιρετικό. Οφείλει την ονομασία του στο υλικό παρασκευής, το χοιρινό έντερο που το λένε και μπομπάρι. Θρακιώτικο φαγητό!

Υλικά:

  • Έντερο χοιρινό
  • Εντόσθια διάφορα χοιρινά
  • κρεατάκια χοιρινά
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο ή κρεμμύδι ξερό
  • πράσο
  • Ρύζι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Βούτυρο
  • Λάδι

Τί κάνουμε:

  • Παίρνουμε το παχύ έντερο από γουρούνι, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε μέσα στο ξίδι.
  • Κόβουμε πράσο, κρεμμυδάκι
  • συκωτάκια ψιλοκομμένα του γουρουνιού,
  • τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο συκωτάκια, κρεμμύδι, πράσο
  • βράζουμε το ρύζι ελαφρώς
  • ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ καλά
  • ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
  • το έντερο το έχουμε δέσει με σπάγγο μαγειρικής από τη μία άκρη
  • το γεμίζουμε και δένουμε και την άλλη άκρη
  • Το τυλίγουμε γύρω – γύρω σαν σαλιγκάρι.
  • Προσθέτουμε το νερό που είχαμε βράσει το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
  • Όταν βράσει, το βάζουμε σε ταψί
  • λειώνουμε βούτυρο, το ρίχνουμε από πάνω και το βάζουμε στο φούρνο να ροδίσει.

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας

Σχόλια
Loading...