Σε αναβρασμό Ελλάδα και Τουρκία για τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες

Δημοσίευση: Ιανουάριος 11, 2017, 7:38 πμ
1 sec

Ένα δύσκολο δίλημμα για τον Αλέξη Τσίπρα θέτει η περίπτωση των 8 Τούρκων αξιωματικών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, και οι οποίοι είχαν πετάξει με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, σημειώνουν οι Financial Times.

Διαφ: Ο καφές σου… όπως πρέπει #Lavazza...από το barista-lovers.gr. Κλικ εδώ

Η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητά την έκδοση των έξι πιλότων και των δύο τεχνικών προκειμένου να πληρώσουν το τίμημα για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την ανατροπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ αυτή την εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει τις αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφέσεων για την έκδοσή τους. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο Τσίπρας έχει πει στον Ερντογάν πως «οι πραξικοπηματίες συνήθως δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα».

Ωστόσο αυτός και η αριστερή κυβέρνησή του θα αντιμετωπίσουν σκληρή κριτική τόσο εντός της χώρας όσο και από την Ευρώπη εάν προχωρήσει η έκδοσή τους, κάτι που οι ελληνικές αρχές μπορούν να κάνουν ανεξάρτητα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη, εκπρόσωπος της ομάδας των 8 Τούρκων δήλωσε πως όλοι τους αρνούνται σθεναρά τη συνενοχή τους στο πραξικόπημα τον περασμένο Ιούλιο. Εντωμεταξύ, εάν ο Άρειος Πάγος κρίνει θετικά για το αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών η απόφαση είναι γνωμοδοτική προς τον υπουργό Δικαιοσύνης που έχει τον τελευταίο λόγο, τόνισε ο δικηγόρος Όμηρος Ζέλιος μιλώντας Στο Κόκκινο. Οι αναιρέσεις των Τούρκων εκδικάζονται σήμερα Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή. Ο κ. Ζέλιος έσπευσε να διαψεύσει δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν και ελληνικά, περί διαφοροποίησης της υπόθεσης για τέσσερις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς. «Είναι παραπλανητικά, δεν υπάρχει τίποτε νέο, οι άνθρωποι συνεχίζουν να δηλώνουν αθώοι», τόνισε.

Σχόλια Facebook

Η ομάδα σύνταξης του Alexpoli.gr

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.