Προχωρά το θέμα του φυσικού αερίου για το βόρειο Έβρο

Δημοσίευση: Μάιος 19, 2017, 7:46 πμ
0 secs

Στις εξελίξεις σχετικά με το θέμα του φυσικού αερίου για το Δήμο της Ορεστιάδας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Διαφ: Επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος. Κλικ εδώ

Σύμφωνα με το ράδιο Έβρος, ο κ. Μαυρίδης σημείωσε πως έχουν γίνει οι τελικές μελέτες για το φυσικό αέριο, αλλά θα υπάρξουν ορισμένες μετατροπές. Σε πρώτη φάση το φυσικό αέριο προοριζόταν για χρήση μόνο των βιομηχανιών αλλά στην συνέχεια προστέθηκε και η οικιακή χρήση στον σχεδιασμό.

Παράλληλα ο δήμαρχος Ορεστιάδας ανέφερε πως το δίκτυο του Φυσικού Αερίου θα καλύπτει από την βιομηχανική περιοχή μέχρι τον Σάκκο ενώ όπως είναι γνωστό λόγω της μεγάλης απόστασης από τον κεντρικό αγωγό η τροφοδοσία θα γίνει χωρίς αγωγούς αλλά με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (σύστημα CNG). Από πλευράς της η αντιπολίτευση εξέφρασε της αμφιβολίες της για την ολοκλήρωση του έργου στα χρονοδιαγράμματα που παρουσιάζει ο Δήμαρχος ενώ τόνισε τη σημασία να συνδεθεί μέσω αγωγού η πόλη στο δίκτυο του φυσικού αερίου. Τέλος ο κ. Μαυρίδης είπε ότι μέλημά τους είναι να εξασφαλίσουν τις ατομικές συνδέσεις για να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι δημότες.

Σχόλια Facebook

Η ομάδα σύνταξης του Alexpoli.gr