Ο όμιλος Κοπελούζου «χτυπά» το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Δημοσίευση: Σεπτέμβριος 12, 2017, 8:00 πμ
5 secs

Το διαρκές και έντονο ενδιαφέρον του Ομίλου Κοπελούζου για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εξέφρασε σε συνομιλίες που είχε στο περίπτερο του ΤΑΙΠΕΔ στην 82η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ομίλου Δημήτρης Κοπελούζος.
Σύμφωνα με το bankwars.gr, το επόμενο μεγάλο project του ΤΑΙΠΕΔ στη ναυτιλία, μετά την πώληση μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, είναι η αξιοποίηση 10 περιφερειακών λιμένων.
Πρόκειται για τα λιμάνια Ελευσίνας, Ηρακλείου, Καβάλας, Λαυρίου, Ραφήνας, Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Πάτρας και Κέρκυρας.

Διαφ: Επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος. Κλικ εδώ

Τους επόμενους μήνες θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο για την αξιοποίησή τους, είτε με πώληση μετοχών, είτε με παραχωρήσεις επιμέρους δραστηριοτήτων, είτε μέσω συστάδων επιμέρους δραστηριοτήτων.
Το πιο ώριμο λιμάνι για αξιοποίηση είναι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει κομβική θέση.
Βρίσκεται σε σημείο, το οποίο συνδέεται άμεσα με την Εγνατία Οδό και τον σιδηροδρομικό άξονα προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα τουρκικά και βουλγαρικά σύνορα, ενώ γειτνιάζει με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) και την όδευση του κάθετου συνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB).

Παράλληλα, αποτελεί επίκεντρο των σχεδίων για τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βαλκανική, μέσω της προωθούμενης κατασκευής πλωτού σταθμού αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από αμερικανικά και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σε αυτά συγκαταλέγεται ο όμιλος Κοπελούζου, ο επικεφαλής του οποίου, Δημήτρης Κοπελούζος αποκάλυψε – στο περίπτερο του ΤΑΙΠΕΔ στη ΔΕΘ – το ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του.
Άλλωστε, οι εταιρείες «Gastrade» (όμιλος Κοπελούζου) και «Gaslog» (όμιλος Λιβανού) αποτελούν το επενδυτικό σχήμα που θα κατασκευάσει τον υπεράκτιο σταθμό αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.

 

Σχόλια Facebook

Η ομάδα σύνταξης του Alexpoli.gr