Ενισχύεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν.Διδυμοτείχου

Δημοσίευση: Φεβρουάριος 17, 2017, 7:55 πμ
0 secs

Ενισχύθηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.) του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με μετακινήσεις 5 γιατρών από Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το Κ.Υ. Σουφλίου και από τον στρατό.

Διαφ: Επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος. Κλικ εδώ

Συγκεκριμένα μετακινήθηκαν με απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, της 4ης ΥΠΕ και του Υπουργείου οι εξής γιατροί: 2 από το Π.Γ.Ν.Αλεξ/λης, 1 στρατιωτικός γιατρός και 2 αγροτικοί γιατροί από το Κ.Υ. Σουφλίου.

Έτσι υπερκαλύφθηκε το κενό της αποχώρησης 1 επικουρικού γιατρού, ο οποίος μετεκπαιδεύεται με υποτροφία στο εξωτερικό, ενώ συνεχίζει να υπηρετεί ο Διευθυντής της Μονάδας. Μετά από 10 και πλέον έτη λειτουργίας της, η Μ.Τ.Ν. του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κατόρθωσε να εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 45 νεφροπαθείς, ξεπερνώντας κατά πολύ την παραγωγική δυναμικότητα που προβλέφθηκε κατά το σχεδιασμό της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δκτη του ΠΓΝΕ , τώρα στόχος είναι η ένταξη στο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης

α) ασθενών που μέχρι σήμερα, λόγω προσωπικής τους επιλογής, εξυπηρετούνται στη Μ.Τ.Ν. του Π.Γ.Ν.Αλεξ/λης και

β) όσων διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις της χώρας και επιθυμούν να επιστρέψουν στον Έβρο μόνιμα ή προσωρινά (κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες). Έτσι από 1/4/2017 αυξάνονται οι συνεδρίες αιμοκάθαρσης από δύο σε τρεις ανά ημέρα, ενισχύοντας ανάλογα το νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία (με εγκεκριμένη πίστωση) για ανανέωση του δαπέδου της μονάδας και θα επαναπροκηρυχτεί 1 θέση επιμελητή Β’ νεφρολογίας, η οποία πρόσφατα απέβη άκαρπη, διότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανένα γιατρό.

Συνεπώς αποδεικνύεται απολύτως ψευδής η κινδυνολογία ότι δήθεν κλείνει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Διδυμότειχο.

Σχόλια Facebook

Η ομάδα σύνταξης του Alexpoli.gr

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.