H ηλεκτρονική εφημερίδα του Έβρου

Ένα βιβλίο χίλια χαμόγελα: Διήμερη Εκδήλωση με κεντρικό θέμα το βιβλίο

0

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Αλεξανδρούπολης «Dance Art Academy» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης-Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητήριου Έβρου, οργανώνουν μια διήμερη εκδήλωση στις 8 και 9 Απριλίου 2017 με τίτλο «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα».

Σκοπός μας είναι να τονίσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα αισθήματα της αλληλεγγύης και της πνευματικής ανάπτυξης που είναι βασικά τις δύσκολες αυτές εποχές  και θα παρακαλούσαμε τη συνδρομή σας σε αυτή την σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ώστε να ωθήσουμε ακόμη πιο ενεργά τη συμμετοχή και προσφορά όλων μας στα κοινά, “παρασύροντας” τα παιδιά μας και όλους τους δημότες στο «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα». Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια θεσμική εκδήλωση για το κοινό όφελος που τις επόμενες χρονιές θα παρέχει παράλληλες δράσεις στον Έβρο και στην ευρύτερη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν προσφέροντας/δωρίζοντας ένα ή περισσότερα βιβλία οποιασδήποτε θεματολογίας και περιεχομένου (π.χ. σχολικό βοήθημα, λογοτεχνικό, ιατρικό, παιδικό κ.τ.λ.) σε προκαθορισμένους χώρους συλλογής από τις 21 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Απριλίου. Στη συνέχεια όλα τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν, θα ταξινομηθούν και θα παρουσιαστούν στις 8 και 9 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα σε ένα μοναδικό διήμερο Bazaar βιβλίου. Ο κάθε δημότης-πολίτης θα έχει τη δυνατότητα στο χώρο της εκδήλωσης να αποκτήσει τα βιβλία της αρεσκείας του με μόνο 1 ευρώ το καθένα. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο & Εθελοντικό – Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Δήμου Αλεξανδρούπολης, που ειδικά αυτό το διάστημα οι ανάγκες του είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της ανεργίας. Για την περαιτέρω ενίσχυση του σκοπού, εθελοντές του γραφείου εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης θα συντονίσουν την όλη δραστηριότητα. Η διήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο (προαύλιο) της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης (Καπνομάγαζο). Τα βιβλία που δεν θα πουληθούν με το πέρας της εκδήλωσης θα διατεθούν στην ενίσχυση βιβλιοθηκών σχολείων και ιδρυμάτων.

Η εκδήλωση «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα»  μεταμορφώνει την όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης σε ένα μοναδικό σταυροδρόμι πολιτισμού και πνεύματος για μικρούς και μεγάλους, αποσκοπώντας στην κοινωνική αφύπνιση φιλανθρωπικών δράσεων, στον εθελοντισμό και στον εμπλουτισμό γνώσεων.

Η προβολή της εκδήλωσης μέσω κοινοποιήσεων σε sites & social media(facebook-instagram-twitter κ.α.) και η παρουσία σας στις 8 και 9 Απριλίου, θα διασφαλίσουν και θα διευκολύνουν την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΧΩΡΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ-ΧΙΛΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ».ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ.

 

  1. Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Καραολή & Δημητρίου 40 – Αλεξ/πολη. Στο Ισόγειο. Δευτέρα – Παρασκευή /09:00 -14:00.
  2. Δήμος Αλεξανδρούπολης– Λ. Δημοκρατίας 306. Στο γραφείο τύπου στο ισόγειο. Δευτέρα-Παρασκευή /08:30 – 14:30.
  3. Επιμελητήριο Έβρου – Λ. Δημοκρατίας 307 – Αλεξ/πολη. Στη γραμματεία διοίκησης στο 2ο όροφο. Δευτέρα – Παρασκευή /10:00 -14:30.
  4. OPTIC STORES KETSERIS – Λ. Δημοκρατίας 312-Αλεξ/πολη. Λ. Δημοκρατίας 312/ Δευτέρα – Σάββατο/ωράριο καταστημάτων
  5. Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης – Ανδριανουπόλεως &  Ι. Καβύρη γωνία – Αλεξ/πολη. Δευτέρα – Σάββατο /ωράριο καταστημάτων.
  6. Ψητοπωλείο Περίγυρος – Λ. Δημοκρατίας 365 – Αλεξ/πολη. Δευτέρα – Κυριακή /12:00-24:00
  7. Φούρνος Φραγκόπουλου – Λ. Δημοκρατίας 145 – Αλεξ/πολη. Δευτέρα – Σάββατο/07:00-15:
  8. Ζαχαροπλαστείο Μέλισσα -Λ. Μάκρης 31(πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής) – Αλεξ/πολη. Δευτέρα- Κυριακή/10:00-22:00.
  9. ΚΥΚΛΟΤΡΟ– Γραφίστικες υπηρεσίες – πολύωρος δημιουργικής απασχόλησης – 14ης Μαΐου 91- Αλεξ/πολη. Δευτέρα – Παρασκευή/ωράριο καταστημάτων.

 

 

 

 

Σχόλια
Loading...