ΧΩΡΙΣ alexίπτωτο – Μνημόνιο 39

Δημοσίευση: Μάιος 03, 2017, 1:25 πμ
1 sec

Γεια σας και χαρά σας, και καλό μήνα θα πω, και καλό καλοκαίρι θα πω μιας και ο καιρός, μας ξεκαθαρίζει σιγά σιγά ότι το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, και καλό νέο μνημόνιο θα πω, να ζήσουμε να το χαιρόμαστε!

Διαφ: Ο καφές σου… όπως πρέπει #Lavazza...από το barista-lovers.gr. Κλικ εδώ

Όχι δε θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω αν είναι μνημόνιο ή δεν είναι…σημασία δεν έχει η λέξη άλλωστε, έχουν οι ευθύνες…αυτές που ποτέ δεν αποδόθηκαν. Αυτές που θάφτηκαν με εκείνο το πόρισμα της Βουλής  για το χρέος. Όσο αυτές οι ευθύνες δεν αποδίδονται, όσο οι εμπνευστές των μνημονίων και οι επί δεκαετίες ξεσκίσαντες την οικονομία της χώρας δεν περάσουν από δίκη… δεν έχει καμία σημασία αν το λέμε μνημόνιο ή αν το λέμε Σουλτάνα ή Μπάμπη.

Πολλά έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και τι να πρωτοσχολιάσει κανείς…. Το ότι η ΝΔ παριστάνει την αντιμνημονιακή; Το ότι η περικοπή συντάξεων προσπαθεί να παρουσιαστεί ως μη ακραίο μέτρο; Το ότι τα περισσότερα ΜΜΕ αναφέρονται στη συμφωνία αυτή λέγοντας μόνο για τις περικοπές και τίποτα για τα θετικά μέτρα που συμφωνήθηκαν; Και πάλι όμως… καμία σημασία δεν έχει. Διότι τον πεθαμένο είτε τον ντύσεις με λευκά ρούχα είτε με μαύρα… πάλι πεθαμένος θα είναι… Όσο λοιπόν όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι δημοκρατία, προσπαθεί να βρει τη λύση για την ανάπτυξη δια των συμφωνιών με τους δανειστές… λυπάμαι αλλά δεν έχει καμία σημασία το τι συμφωνήθηκε. Το 5 πάνω , 5 κάτω, ούτε ανάπτυξη θα φέρει, ούτε την μετανάστευση των νέων θα ανακόψει, ούτε την αγορά θα αναστήσει. Θα βοηθήσει απλώς να μη λιώσει το πτώμα ακόμη, για να εξακολουθούν οι “εκπρόσωποι” της (μη) Δημοκρατίας, να διατηρούνται στην εξουσία με τον εύκολο τρόπο. Αυτόν που περιλαμβάνει μαζί και ευρωζώνη και μνημόνια και…ανάπτυξη… Δηλαδή τον ΠΑΡΑΛΟΓΟ τρόπο.

Και γιατί να μη το κάνουν; Όταν οι μισοί κάτοικοι αυτής της χώρας θέλουν ευρωζώνη, υπάρχει το περιθώριο για να το κάνουν. Στενεύει βέβαια χρόνο με το χρόνο και το αποτέλεσμα θα είναι μονόδρομος. Δεν κατανοούν ότι με την τακτική αυτή, η Ευρώπη θα αναθεωρήσει την εαυτό της με φασίστες καπετάνιους. Αν όχι τώρα… σε 2, σε 5 χρόνια… Και δεν θα φταίνε οι πολίτες για την νεκρανάσταση του φασισμού. Θα φταίνε αυτοί που εξευτέλισαν τη Δημοκρατία και έκαναν τους πολίτες κρεμασμένα πτώματα που αναζητούν…ανάσταση. Και ως γνωστόν…ο κρεμασμένος… απ τα μαλλιά του πιάνεται.

Κατά τα άλλα για να έρθουμε και στα πιο τοπικά μας… το τελευταίο διάστημα επικρατεί μια ηρεμία, καθόλου κακή θα έλεγα. Αυτό σε πολιτικό επίπεδο. Σε κοινωνικό… τις τελευταίες ημέρες είναι χαρακτηριστική η αναστάτωση με τις φόλες στα Δίκελλα. Σύλληψη καμία… εδώ και δεκαετίες πέφτουν φόλες αλλά η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να βρει ποτέ ως τώρα στην περιοχή έστω και έναν ένοχο. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ. Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, είτε η αστυνομία είναι ανίκανη και αν πχ εγώ βγω αύριο το βράδυ να σκορπίσω παιχνίδια γεμάτα δηλητήρια για να δολοφονήσω μικρά παιδιά, δε θα μπορέσει ποτέ να με πιάσει, είτε… δεν ενδιαφέρεται να πιάσει κάποιον. Διαλέξτε την πιο λογική εξήγηση εσείς. Έχουμε 2017 και θέλουμε να παραμένουμε και στην “πολιτισμένη” Ευρώπη. Και φυσικά όχι δεν είμαι από του μονόπλευρους φιλόζωους, δεν θα πω ποτέ ότι δεν καταλαβαίνω και τους κατοίκους περιοχών όπου έχουν εγκαταλειφθεί δεκάδες αδέσποτα. Κατανοώ ότι αν κάποιος δεν έχει σχέση με σκύλους και βγει από την πόρτα του και απ έξω είναι 20 αδέσποτα με άγνωστη διάθεση, ναι θα φοβηθεί. Θα πρέπει στις περιοχές που υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί αδεσπότων να υπάρξει ενημέρωση ακόμα και πόρτα-πόρτα. Ενημέρωση για τρόπους συμπεριφοράς αλλά και για να γίνει κατανοητό ότι τα ζώα αυτά δε φταίνε σε τίποτα. Τα άλλα ζώα φταίνε που τα αναπαράγουν και τα αφήνουν στο δρόμο…

Εδώ λοιπόν μπαίνει ο παράγοντας πρόληψη. Δεν έχει καμία αξία ούτε το δράμα, ούτε οι φωνές ούτε οι καυγάδες και οι διαφωνίες. Εδώ χρειάζεται δυναμική διαχείριση και από το Δήμο που θα πρέπει να βρει τρόπο να εντοπίζει αυτούς που εγκαταλείπουν τα ζώα τους στο δρόμο και να τους τιμωρεί ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΆ, καθώς επίσης και αυτούς που δεν τα στειρώνουν και γεμίζουν τους δρόμους μετά από κάθε γέννα, με νέα αδέσποτα. Είναι κατανοητό ότι αυτό θα δυσαρεστήσει πολλούς (κυρίως ηλικιωμένους) δημότες-ψηφοφόρους. Δεν μας ενδιαφέρει κύριοι. Αν εγώ αποφασίσω αύριο να πετάω χύμα τα σκουπίδια μου μπροστά στο Δημαρχείο θα με τιμωρήσετε ή όχι; Αν αποφασίσω να παρκάρω στη μέση της Λεωφόρου Δημοκρατίας, θα με τιμωρήσετε ή όχι; Γιατί δεν κάνετε το ίδιο λοιπόν και με αυτούς τους εγκληματίες που δεν στειρώνουν τα ζώα τους και γεμίζουν τους δρόμους αδέσποτα;

Αυτά προς το παρόν…

Σχόλια Facebook