Αμερικανική επίδειξη ισχύος πάνω από τη χερσόνησο της Κορέας

Δημοσίευση: Σεπτέμβριος 14, 2016, 6:26 πμ
1 sec

Δύο αμερικανικά υπερηχητικά βομβαρδιστικά B-1 Lancer πέταξαν πάνω από τη Νότια Κορέα σε μια επίδειξη ισχύος και ένδειξη αλληλεγγύης πρός τη σύμμαχο χώρα τέσσερις ημέρες μετά την πέμπτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. Τα δύο βομβαρδιστικά, συνόδευσαν μαχητικά της νοτιοκορεατικής, αλλά και της αμερικανικής αεροπορίας.

Διαφ: Επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος. Κλικ εδώ

Ο αμερικανός απεσταλμένος για τη Βόρεια Κορέα Σουνγκ Κιμ επιδιώκει νέες κυρώσεις εναντίον της Πιόνγκγιανγκ. «Η πρόθεσή μας και αυτό είναι από κοινού με τη Νότια Κορέα είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει ένα ισχυρό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας ώστε να περιλαμβάνει νέες κυρώσεις το συντομότερο δυνατό.»

Τα δύο βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν διέλευση χαμηλού ύψους πάνω από την αεροπορική βάση Οσάν στη Νότια Κορέα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 77 χλμ., από την αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα .

Το Πεκίνο δήλωσε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη μέτρων που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή.

Η πτήση των βομβαρδιστικών είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί χθες, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Γκουάμ, όπου βρίσκεται η βάση τους.

Σχόλια Facebook

Η ομάδα σύνταξης του Alexpoli.gr

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.