Αλεξανδρούπολη, Αληθινές Ιστορίες: Τα τρία διαφορετικά χαρακτηριστικά που δεν τους χώρισαν

Δημοσίευση: Νοέμβριος 27, 2016, 8:36 μμ
0 secs

Στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει μια γωνιά με ανθρώπους που έχουν 3 διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπόλοιπους κάτοικους. Θρησκεία, γλώσσα, φυλή. Η Μουσουλμανική μειονότητα.

Διαφ: Επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος. Κλικ εδώ

Κάπου εκεί γεννήθηκε μια αγάπη.

Ανάμεσα στη μειονότητα και στην υπόλοιπη κοινωνία αναρωτιέμαι εάν αυτή η αγάπη μειονεκτεί σε κάτι, σε σχέση με άλλες αγάπες.

Η Ρούλα είχε ένα παιδί από τον πρώτο της γάμο ήδη,  όταν γνώρισε τον τελευταίο έρωτα της ζωής της τον Σαρίφ. Ο νεότερος από εκείνη άνδρας παράτησε την οικογένεια του στο “μαχαλά” για να μείνει μαζί της. Όταν ήρθαν τα δύσκολα οικονομικά  χρόνια το ζευγάρι πήγε να μείνει στην γειτονιά η αλλιώς μαχαλά στην οδό Άβαντος, στο σπίτι της μητέρας του Σαρίφ.

Μετά, όταν βρήκαν και οι δυο δουλειά, έμειναν μέσα στην πόλη. Δυο ακόμα παιδιά ήρθαν στην ζωή από τη Ρούλα. Τα παιδιά του Σαρίφ. Η οικογένεια της Ρούλας δέχτηκε τον Σαρίφ και τους αγόρασαν ένα σπίτι.

Τα παιδία έχουν το θρήσκευμα της Ρούλας αλλά είναι παιδιά και εγγόνια, Μουσουλμάνων και Χριστιανών Ορθοδόξων. Ζουν αγαπημένοι σε έναν κόσμο που τα 3 χαρακτηριστικά δεν στάθηκαν εμπόδιο διαχωρισμού.

Η αγάπη και ο σεβασμός  δεν καταλαβαίνουν από μειονότητες ή κοινότητες… δοκιμάζονται μόνο στην πραγματική ζωή με αποδείξεις…

“Εγώ η άλλη”

Σχόλια Facebook

Όταν ήμουν παιδί ήμουν το άλλο. Τώρα πια από επιλογή... είμαι ΕΓΩ η άλλη. Έμαθα στην ζωή να φέρνω τούμπα όλα της τα άσχημα και να τα κάνω καλό τόσο για μένα όσο και για τους δικούς μου ανθρώπους και όχι μόνο. Κάποιες ιστορίες είναι κομμάτια της δικής μου ζωής και όσο η ζωή θα υπάρχει θα έχουμε κάτι να λέμε για τις ζωές των δικών μας και των φίλων μας. Αρκεί να γυρνάμε την ιστορία τους σε καλό σε ένα μάθημα σε μια θετική δύναμη για όλους μας.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.