Αχτσιόγλου: 40 χρόνια που ήσασταν;

Δημοσίευση: Μάιος 19, 2017, 1:35 πμ
2 secs

Την αγανάκτηση της για τη στάση των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα στο παρελθόν εξέφρασε από τη βουλή η Έφη Αχτσιόγλου. Η νεαρή υπουργός μίλησε όχι μόνο πολιτικά αλλά και με συναίσθημα.

Διαφ: Επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος. Κλικ εδώ

Απόσπασμα από την ομιλία της:

40 χρόνια που ήσασταν; 40 χρόνια πως προστατεύατε τα σπίτια των ανθρώπων; 40 χρόνια τι κάνατε για να περάσουν οι ιδιοκτησίες στα χέρια των εργαζομένων; 40 χρόνια τι κάνατε για να προστατέψετε τους εργαζόμενους από τις απολύσεις, από την εκμετάλλευση, από την αγριότητα των εργοδοτών; Με τις παρεμβάσεις στις συμβάσεις των εργατικών κατοικιών βάζουμε τέλος στην ομηρία χιλιάδων συμπολιτών μας επιτελούς γίνονται ιδιοκτήτες των σπιτιών τους. Σαράντα χρόνια που κυβερνούσατε, γιατί δεν το κάνατε; Παλέψαμε σε συνθήκες που δεν τις ορίζουμε εμείς. Για να μπορέσει η κοινωνία να εργαστεί σε ένα περιβάλλον σταθερότητας. Κάπου τα καταφέραμε και κάπου όχι. Δεν μιλάμε για success story. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες. 40 χρόνια που κυβερνήσατε τι κάνατε για να μην καταντήσουμε σήμερα εδώ;;;

Το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών, υποχωρήσεων αλλά και νικών. Έχουμε χάσει ως χώρα σημαντικό μέρος της πολιτικής μας αυτονομίας. Διαπραγματευτήκαμε μέχρι τέλους. Βρεθήκαμε απέναντι σε ακραίες απαιτήσεις. Απαιτήσεις για μέτρα με καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα απέναντι στην ελληνική κοινωνία που τόλμησε να αμφισβητήσει τον μονόδρομό τους.
Παλέψαμε σε συνθήκες που δεν τις ορίζουμε εμείς. Για να μπορέσει η κοινωνία να εργαστεί σε ένα περιβάλλον σταθερότητας. Κάπου τα καταφέραμε και κάπου όχι. Δεν μιλάμε για success story. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες.
Γνωρίζουμε ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε τον έλεγχο, είναι να τερματίσουμε την εξάρτησή μας από τον ξένο δανεισμό. Σ’ αυτή τη διαδρομή για πρώτη φορά έχουμε ανοιχτό ορίζοντα διεξόδου. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί γιατί παρά τα αρνητικά έχει δύο χαρακτηριστικά:
Φέρνει συνολική συμφωνία, μέτρα ρύθμισης του χρέους
Γιατί για πρώτη φορά εισάγει και θετικά μέτρα που ενισχύουν ανέργους και οικογένεια που θα εξισορροπήσουν και τα αρνητικά μέτρα.

Σχόλια Facebook

Η ομάδα σύνταξης του Alexpoli.gr