Το 8ο ετήσιο Καρδιολογικό συνέδριο ΑΜΘ στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσίευση: Φεβρουάριος 10, 2017, 1:45 μμ
0 secs

Οι σημαντικότερες πρόσφατες εξελίξεις στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων θα παρουσιασθούν στο 8ο Ετήσιο Καρδιολογικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Θράκης και η Καρδιολογική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Το συνέδριο διεξάγεται από τις 10 ως τις 12 Φεβρουαρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Astir-Egnatia στην Αλεξανδρούπολη. Αναμένεται, όπως κάθε χρονιά, μεγάλος αριθμός Συνέδρων από όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι Ομιλητές ή Πρόεδροι πολλοί από τους διαπρεπέστερους κλινικούς και ερευνητές Καρδιολόγους από όλη την Ελλάδα.

Διαφ: Επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος. Κλικ εδώ

Αυτή τη χρονιά, το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι η συνεχώς αυξανόμενη σημασία των «απεικονιστικών» διαγνωστικών μεθόδων στην Καρδιολογία. Σύγχρονες μέθοδοι απεικόνισης της καρδιάς, όπως για παράδειγμα η υπερηχωγραφία τριών διαστάσεων ή αυτή μέσα από το εσωτερικό των αγγείων, αλλά και η αξονική και μαγνητική τομογραφία της καρδιάς και των στεφανιαίων αρτηριών, παίζουν καθοριστικό ρόλο πλέον στην αντιμετώπιση όλων των καρδιακών παθήσεων συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο αυτών των βαλβίδων αλλά και της καρδιακής ανεπάρκειας, της στεφανιαίας νόσου, και των αρρυθμιών.

Πέραν αυτού, ιδιαίτερη θέση κατέχει στο φετινό Συνέδριο η ενημέρωση των Ιατρών (Καρδιολόγων, Παθολόγων και πολλών άλλων συναφών Ειδικοτήτων) αλλά και όλων των ενδιαφερομένων Επαγγελματιών Υγείας για τις πρόσφατες προόδους στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας, στη θρόμβωση και αντιπηκτική αγωγή, και στην επεμβατική καρδιολογία. Τέλος, οι Σύνεδροι θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στις προκλήσεις για τη σύγχρονη καρδιολογία στο ολοένα αυξανόμενο αριθμό ασθενών προχωρημένης ηλικίας.

Σχόλια Facebook

Η ομάδα σύνταξης του Alexpoli.gr

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.